Thurholt rosé 2019

10.50
/ fles
Tijdelijk niet beschikbaar

Assemblage van Acolon, Cabernet en Rondo. Een sappige fruitige rosé die een heel mooi potentieel aantoont. De provence in het glas! Uitverkocht.

Technische fiche

Samenstelling :

50 % Acolon - 30 % Cabernet (cortis/cantor) - 20 % Rondo

Vinificatie :

ontkneuzen, ontstelen met korte schil maceratie, artisinale hydropers. Gisting in roestvrije tanks met temperatuurregeling.
Oogstjaar 2019

Degustatie notities Kenzo Lauwereins - Topsomelier VLASS, ervaring Hertog Jan, Hof van Cleve,....

Visuele impressie : een kelur die meteen naar zalmrose gaat en een zeer jeugdige indruk weergeeft. Milde betraning die ook opgemerkt wordt.

Neus : in de neus wordt je meteen ondergedompeld in fluwele aroma's, veel rood en zwart fruit die meteen krachtig worden weergegeven. Veel primair fruit die van toepassing is die hier doet verwijzen naar een sterke blend van 4 druiven. Toch een beetje de provence in het glas!

smaakstructuur : met het palet krijg je overweldigend veel fruit, wilde bessen, aardbei, bosbessen en dergelijke meer. De nagenoeg directe persing laat veel fruit proeven en toont tevens een heel rijk potentieel aan. Een heel sappige stijl van rosé in combinatie met een fijne aciditeit. De afdonk is lichtjes bitter, doch schoon afgerond.

Gastronomie

aperitief, gastronomisch inzetbaa bij o.a. gegrilde bereidingen met gevogelte, klassieke tartaar van zalm en roodschimmelkazen

Bewaarpotentieel

de wijn is perfect dronk, maar laat zich zeker nog enkele jaren bewaren.

Bestel nu

Ontdek de rest van ons assortiment

Bekijk ze allemaal

Thurholt gouden parel 2018

Een heerlijke mousserende wijn op basis van Chardonnay en Pinot noir. Klassieke stijl. Een aanrader! weerom heel snel uitverkocht...!

Meer info

Thurholt gouden parel 2018

Een heerlijke mousserende wijn op basis van Chardonnay en Pinot noir. Klassieke stijl. Een aanrader! weerom heel snel uitverkocht...!

Meer info