Thurholt witte parel 2018

14.50
/ fles
Tijdelijk niet beschikbaar

Dorstlessende aperitiefwijn die het uitstekend zal doen bij een carpaccio van coquilles, garnalen met kerstomaatjes of een spaghetti vongole. Uitverkocht.

Technische fiche

samenstelling :

50% kerner, 30% phoenix, 20% siegerrèbe

Vinificatie :

ontkneuzen, ontstelen met heel korte schil maceratie, artisinale hydropers. Gisting in roestvrije tanks met temperatuurregeling.
Oogstjaar 2018, methode champegnoise, tirage mei 2019, gedegorgeerd maart 2020, 10 maanden sur lattes
Beperkte autolyse
Dosage : 2 g/l – brut nature

Degustatie :

mousse – visuele impressie: na het neervallen van de uitbundige mousse bij het schenken blijft er een fijn kraagje hangen op de kristalheldere wijn met licht citroengele schakeringen.
neus
: zowel voor als na het walsen is er een vrij expressieve en aromatische neus met wat appel en citrus waarin limoen, pompelmoes en passievrucht opvallen.
smaakstructuur
: zeer evenwichtige smaakstructuur met verfrissende, eerder sappige zuren, met opnieuw vrij veel citrus waarin nu ook bergamot, groene meloen en pompelmoes zonder bittertje.

Gastronomie :

Dorstlessende aperitiefwijn die het uitstekend zal doen bij een carpaccio van coquilles, garnalen met kerstomaatjes of een spaghetti vongole.
Bewaarpotentieel: Wijn is op dronk, maar kan zeker nog voor de komende 2 tot 3 jaar behouden worden.

Degustatie notities Kenzo Lauwereins - Top sommelier VLASS, ervaring Hertog Jan, Hof van Cleve,.... :

Prachtige groene verschijning in de kleur met een lichte viscositeit. Een vrouwelijke pareling die blootgesteld wordt. In de neus meteen enorm bloemig, wit steenfruit, onderliggend honing. Een palet dat zeer zacht is waarbij men de visie van de wijnmaker beaamt, puur op frisheid gaan werken met heel veel fruit in de mond. de lichte dosage doet er goed aan om juist die zuren te gaan bewaren. Zachte en lange lengte met veel fruit.


Bestel nu

Ontdek de rest van ons assortiment

Bekijk ze allemaal

Thurholt gouden parel 2018

Een heerlijke mousserende wijn op basis van Chardonnay en Pinot noir. Klassieke stijl. Een aanrader! weerom heel snel uitverkocht...!

Meer info

Thurholt gouden parel 2018

Een heerlijke mousserende wijn op basis van Chardonnay en Pinot noir. Klassieke stijl. Een aanrader! weerom heel snel uitverkocht...!

Meer info