Thurholt gouden parel 2018

16.00
/ fles
Tijdelijk niet beschikbaar

Een heerlijke mousserende wijn op basis van Chardonnay en Pinot Noir. Klassieke stijl. Een aanrader. jammergenoeg uitverkocht!

Technische fiche

Samenstelling :

80% Chardonnay, 20% Pinot Noir

Vinificatie :

kneuzen en ontstelen met heel korte schil maceratie, artisanale hydropers. Gisting in roestvrije tanks met temperatuurregeling. biologische zuurafbouw en lichte battonage op de fijne lie.
Oogstjaar 2018, methode champegnoise, tirage mei 2019, gedegorgeerd november 2020, 18 maanden sur lattes
Beperkte autolyse
Dosage : 4 g/l – extra brut

Degustatie :

mousse – visuele impressie: bij het serveren valt de krachtige, aanhoudende pareling op, met nablijvend kraagje, op een heldere en licht citroen-gele achtergrond.
neus
: de opstuivende aromatische neus combineert lichte bloemengeuren als lindebloesems en mimosa met frisse groene appel, wat verse ananas en ook lichte biscuit wanneer de wijn in het glas is gebleven.
smaakstructuur
: de wat strakke aanzet evolueert in een goede mondvulling, waar het speels bruisend karakter de sappige zuurtjes en wat getoaste tonen ondersteund. De wijn blijft behoorlijk lang nagalmen.

Gastronomie :

Een heerlijk glas wijn welke je best schuin schenkt, in 2 stappen, in een fijn lang wijnglas op 10°C in perfecte harmonie bij een carpaccio van sint-jacobsschelpen en een lepeltje handgepelde garnalen of een zilte platte oester.

Bewaarpotentieel :

de wijn is op dronk, maar kan nog voor de komende 2 jaren worden behouden.


Bestel nu

Ontdek de rest van ons assortiment

Bekijk ze allemaal
No items found.
No items found.